Bålhøj

Ældrecenter Bålhøj ligger i Tårs, som er en mindre landsby. Bålhøj ligger lige overfor kirken og købmanden. Nærmeste nabo er lægehuset.

Bålhøjcentret består af en syd fløj med 3 etager opført i 1955. Syd fløjen vender mod kirken og er renoveret i 2003. På hver etage er 8 tidssvarende boliger, med et tilknyttet fælles køkken og opholdsstue. I syd er 8 af boligerne skærmede pladser.

Nord fløjen med 16 boliger er fordelt på 2 etager og blev opført i 1996, hvor man også byggede de 2 fløje sammen med en center del. Boligerne i nordfløjen har enten en lille terrasse eller altan tilknyttet hver bolig.

Centerbygningen rummer både vores store sal, hvor vi kan være omkring 100 mennesker og på 2. sal er i 2018 indrettet en ny fælles stue og aktivitets køkken, hvor der kan samles mindre grupper af beboerne til aktiviteter og arrangementer. Der er også mulighed for at man som beboer kan låne ”stuen” til egen fødselsdag.

I salen er der mulighed for at deltage i arrangementer som Bålhøjcentrets venner og Tårs seniorer arrangerer fx foredrag eller bankospil.

Der blev i 2016 etableret en dejlig lukket gårdhave i samarbejde med Bålhøjcentrets venner. Her er mulighed for at nyde sommerdagene i selskab med andre beboere eller hjælpe med at plante blomster eller fx passe tomatplanter.

Der er mulighed for parkering ved centret med indkørsel fra Tykskovvej samt enkelte p-pladser ved gårdhaven med indkørsel fra Tværvej.

Ønsker du at være frivillig ved ældrecentret, kan du læse mere her

Send mail til afdelingsleder, Maria Larsen

Boliger

Hver bolig på sydfløjen er på ca. 43 kvm og indeholder opholdsrum, badeværelse og lille tekøkken. For beboere i sydfløjen er der et depotrum i kælderen til hver bolig. Hver bolig i nordfløjen er på ca. 35 kvm, og indeholder ligeledes opholdsrum, badeværelse og tekøkken, der er altan eller lille terrasse til hver bolig. Der er ikke depotrum til disse lejligheder.

Velkommen til Bålhøj

Her kan du læse velkomstfolder for beboere

Velkomstfolder 

Hverdagen på Bålhøj

Her kan du læse hvilke aktiviteter og arrangementer der er på centret

På Bålhøjcentret har vi mange traditioner, som vi værdsætter og værner om. Vi har kyndelmissefest i februar, hvor der spises på afdelingerne, sammen med de pårørende der ønsker at deltage. Der er traditionen tro underholdning ved ”syngepigerne fra Tårs”.

Vi har sommerudflugt til et ønsket sted, hvor vi gerne alle skal have mulighed for at komme med, hvis man har lyst.
Der er skt. Hans med en lokal båltaler, og derefter fælles grill.
Vi har høstfest i vores store sal, med deltagelse af pårørende. Menuen bestemmes af beboer-pårørenderådet fra år til år. Vi har vores ”husorkester” Der står for musik og fællessang.

Vi har ugentligt frivillige der står for kortspil, gudstjenester, gåture og cykelture i rickshawen. Derudover har vi zumba, gymnastik, bagning, ture ud af huset i mindre grupper, købmandsture, filmaftner, forskellige mad temaer afhængigt af beboernes ønsker. Søndagscafé og banko i samarbejde med lokale foreninger.