Fynsgade

Ældrecenter Fynsgade ligger på en lille vej, centralt midt i Hjørring by, tæt på gågaden og indkøbscenter Metropolen.

Ældrecenter Fynsgade er opført i 1906, moderniseret i 2004/2005 og består af 42 boliger fordelt på 3 etager:

Stuen med 15 plejeboliger, hvoraf 1 er egnet til ægtepar

1. sal med 15 plejeboliger, hvoraf 1 er egnet til ægtepar

2. sal med 12 boliger, hvoraf 3 er egnet til ægtepar. 

Der er store altaner i forbindelse med opholdsrum ved køkkenerne, som bliver flittigt benyttet i godt vejr. Der er fra stueetagen adgang til en stor vinterhave, der kan åbnes helt op om sommeren. Der er en stor terrasse og en sti hen til en hyggelig have pavillon. Midt i haven er det et gammelt og stort kastanjetræ, hvor der rundt omkring er bygget en bænk, her er der dejligt skyggefuld om sommeren.

Ønsker du at være frivillig ved ældrecentret, kan du læse mere her

Mail til afdelingsleder Dorte Kjær

Boliger

Hver bolig indeholder badeværelse, et te-køkken og der tilhører et kælderrum på ca. 3 m2. Derudover findes der spise- og opholdsstue på hver etage.

Hverdagen på Fynsgadecentret

Ældrecenter Fynsgade laver hver måned en plan for aktiviteter, der omdeles med beboerbladet. Aktiviteterne fremgår også af infotavlen, som er ved hovedindgangen. På programmet har vi snapsebrygning, syltning og prøvesmagning. Bankospil, tirsdagsbar, sang og musik, oplæsning og filmeftermiddage. Vi har et samarbejde med dagplejere, som kommer på besøg med jævne mellemrum. Vi har frivillige, der kommer og tilbyder busture og Der er busture og cykelture i rickshaw-cykel. I maj inviterer vi de pårørende ind til frokost og en hyggelig eftermiddag i haven. Vi holder grillaften, høstfest og julefrokost. Derudover følger vi årets gang og gør noget særligt ud af højtiderne. Juleaften og nytårsaften fejres som en stor familie.

 

Beboerbladet Fynsgade

Pga. Persondatoloven, kan vi ikke længere vise bladet på hjemmesiden.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/DocumentList.cshtml)

 

Personalesammensætning på Fynsgade

Der er ca. 36 faste medarbejdere på Fynsgadecentret. Sygeplejersker, Social- og Sundhedsassistenter, Plejehjemassistent, Social- og Sundheds hjælpere, Husassistent, Seniorjobber, Flex jobber, Teknisk-servicemedarbejder, Administrativ medarbejder og Leder. Derudover er der for det meste 6-8 sosu-elever og af og til praktikanter.

Fynsgades Venner

Fynsgadecentrets beboere, pårørende og personale startede i 2010 med at spare sammen til en minibus. I juni 2013 stiftede vi foreningen Fynsgades venner, hvor der afholdes generalforsamling hvert år. Fynsgades Venner har som formål ”at fremme det gode hverdagsliv for beboerne i Fynsgadecentret”. Med andre ord: At være med til at gøre det muligt for vores beboere at få nogle gode oplevelser, der understøtter deres identitet og giver livskvalitet. I juli 2014 købte vi en brugt minibus. Kontingent til foreningen er blevet fastsat til kr. 50 af generalforsamlingen.

Folder om Fynsgades Venner

Frivillige på Fynsgade

Ønsker du at blive frivillige på Fynsgade, så kontakt afdelingsleder Dorte Kjær eller en af de andre frivillige.